Navštivte nás také na:

cmku logo

Gallery Tree

Search

  Šediváčkův long je jeden z nejtěžších etapových závodů v Evropě a vůbec nejtěžší v ČR. Jedná se o čtyřetapový závod v celkové délce 240km po hřebenech Orlických hor, kdy spřežení nastoupají víc než 7000m při absolvování všech čtyř etap.
Pokud chcete připravit tým na závod tohoto typu, musíte vše promyslet dlouho dopředu a hlavně začít trénovat s prvními podzimními dny. Nejedná se o trénink ledajaký, vše musí být naplánováno, pejsci musí běhat pravidelně, dostávat kvalitní krmení a s prodlužujícími se tréninky vás to stojí čím dál tím více a více času. Cassie a Lady jsem si trénovala sama, co se týkalo tréninků do 20km. Delší tratě běhaly v celém spřežení Vládi Vraštila, což znamenalo, že jsme si pejsky vyměňovali na půli cesty pro každý z těchto tréninků. Jen pro představu, bydlíme od sebe 50km! Což sice není moc, ale otočka už je 100km a ono to jet třeba 3x týdně už něco stojí..
  Nastal den "D" a Cassie, Lady a ostatní pejsci ve spřežení Vládi Vraštila vyrazili dne 24.1. na první etapu dlouhou 60km, kterou celý tým skvěle zvládl! Nejdůležitější bylo, že se druhý den 25.1. byli schopni znovu postavit na start a vyrazili s chutí na etapu dlouhou 55km po níž následovala povinná přestávka 4 hodiny a poté dalších 35km do cíle druhé etapy! Bohužel i přes připravenost psů byl náš tým stejně jako mnoho jiných ze závodu vyřazen, protože dorazili na kontrolní bod o 20minut déle než bylo stanoveno! Dodnes naprosto nechápu toto pravidlo, kdy jednotlivé týmy měly různé časy pro dosažení tohoto bodu! Ten kdo startoval v 10hod ráno měl o hodinu více času než např. náš tým, který startoval v 11hod! Tudíž nakonec byly paradoxně vyřazeny týmy, které měly rychlejší průměrný čas a ti co ho měli pomalejší, ale startovaly dřív, v soutěži zůstali!
  Pro mě je toto pravidlo naprosto nepochopitelné! Navíc všichni víme, že zrovna malamuťáci jsou výborní na dlouhé tratě, ale nevynikají extra rychlostí! V tomto závodu snad ani o rychlost nejde. Aspoň ne nám, kteří oceňujeme také romantiku seveřanů. Nešlo o to vyhrát, ale zkusit si to a celé to dojet, pokud by to psi zvládli! Přípravě jsme dali všechno a pejsci byli natrénovaní a nejednalo se pouze o naše spřežení, kdo takto skončil. Člověku to vezme chuť i náladu. Půlroční příprava přišla vniveč! Pořadatel má sice právo nastavit podmínky dle svého uvážení, ale všichni závodníci by měli mít stejné podmínky, tzn. všichni měli mít stejný čas pro dosažení kontrolního bodu a ne, že ten kdo startoval déle (starty určuje pořadatel) byl na tom bit a to doslova!

Jak si koupit falešné ID na internetu

Nabízíme vysoce kvalitní ID evolvedfakeids.club za přijatelnou cenu. Každé ID je dodáváno s volným duplicitním a sledovacím číslem. Všechny identifikátory jsou naprogramovány tak, aby byly skenovány a projít testem podsvícení. A ... děláme víc než to! Nabízíme vám příležitost mít skvělé chvíle se svými přáteli! idsfun.com

Štěňata

Máme štěňátka ze spojení Dobby a Maisy narozená 23.08.2023

Štěňata

* CH. Enormous Nugget Polární úsvit * CH. Oakiok Magic Boy for Polarni usvit * JCH. Jeff Double Trouble Polární úsvit --------------- Všichni tři naši psi jsou k dispozici ke krytí na vybrané feny. Jsou úspěšní nejen na výstavách, ale také výborní pracanti. Více na kartě každého z nich ,včetně zdravotních výsledků, výsledků z výstav, rodokmenů a fotogalerie..

NASI PSI

Naše feny, aneb jak je doma nazýváme holky, od nejmladší až po nejstarší babičky. Jejich exteriér a povaha je pro nás extrémně důležitá, přece jen jsou to matky našich odchovů. Hlavně však členové naší domácnosti a parťačky pro naše děti.

NASE FENY

Prohlédněte si historii našich odchovů od prvního vrhu v roce 2005. Máme zpravidla 1 vrh ročně a každé odchované štěňátko zaujímá místo v našem srdci. Snažíme se pro ně vybrat ten nejlepší domov a od majitelů požadujeme stálý kontakt.. Není lepší odměny než vidět spokojené štěňátko žijící aktivním životem v milující rodině.

ODCHOVY